GREEN POINT

green point logo demo1

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΕΒΗΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΕΒΗΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

                                               ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΕΒΗΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

1) Ο λέβητας Φυσικού Αερίου πρέπει να τροφοδοτείται µε ηλεκτρικό ρεύμα (σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ο λέβητας δεν µμπορεί να λειτουργήσει).

2)Ο γενικός διακόπτης του λέβητα πρέπει να είναι στην ένδειξη Ι ή ON (Stand buy) ή σε μερικούς λέβητες στο σημάδι που είναι σαν νιφάδα χιονιού.

3) Στον πίνακα ελέγχου του λέβητα υπάρχει ένα μανόμετρο ( στρογγυλό σαν ρολόι ή ψηφιακό). Αυτό δείχνει την πίεση του νερού στο κύκλωμά της θέρμανσης η οποία για να λειτουργήσει ο λέβητας πρέπει να βρίσκεται µμεταξύ 1 και 1,5 bar. Όταν η προαναφερθείσα ένδειξη είναι κάτω από το 0,8 τότε ο λέβητας δεν µμπορεί να δουλέψει.

Για να αυξήσουμε την πίεση (να πάµε την ένδειξη πάνω από 1 bar) ξεβιδώνουμε το βανάκι ( συνήθως στρόγγυλο µπλε ή µαύρου χρώματος ή μαγνητάκι) που βρίσκεται κάτω από τον λέβητα, το αφήνουμε ανοιχτό µέχρι η ένδειξη να φτάσει περίπου στο 1,5bar και µετά το ξαναβιδώνουµε (κλείνουμε) µέχρι να τερματίσει. (Σε περίπτωση που υπάρχει διακοπή νερού η παραπάνω ενέργεια δεν είναι δυνατή)

4) Οι βάνες του Φυσικού Αερίου (κίτρινου χρώματος) όπως και οι βάνες της θέρμανσης και του ζεστού νερού χρήσης ( κόκκινου χρώματος) πρέπει να είναι ανοιχτές (ανοιχτή είναι µια βάνα όταν το χερούλι της έχει κατεύθυνση ίδια µε αυτή του κορμού της)

5) Την θερμοκρασία χώρου για θέρμανση στο σπίτι την επιλέγουμε από τον θερμοστάτη χώρου ο οποίος είναι τοποθετημένος στο χώρο που θέλουμε να θερμάνουμε.

Για να έχουμε θέρμανση πρέπει :

α) να έχουμε το θερμοστάτη ανοικτό (αν υπάρχει αυτή η επιλογή µέσω διακόπτη)

β) να επιλέξουμε τέτοια θερμοκρασία έτσι ώστε αυτή που θα επιλέξουμε να είναι µμεγαλύτερη από αυτή την οποία έχει ο χώρος την παρούσα στιγμή. Αν η θερμοκρασία χώρου είναι μεγαλύτερη από αυτή που θα επιλέξουμε µε το θερμοστάτη τότε δε θα έχουμε θέρμανση. Ο λέβητας λειτουργεί αυτόματα έτσι ώστε να διατηρεί στο χώρο τη θερμοκρασία που έχουμε επιλέξει µε το θερμοστάτη.

6) Σε περίπτωση που κάποια σώματα δεν θερμαίνονται καθόλου ή θερμαίνεται µόνο ένα μέρος τους τότε πρέπει να γίνει εξαέρωση στα συγκεκριμένα σώματα.

7)Σε περίπτωση που ο λέβητας δεν λειτουργεί και δεν ισχύει κάτι από τα παραπάνω τότε πιέζουμε το reset που βρίσκεται στον πίνακα ελέγχου ή το θερμοστάτη του λέβητα και περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα (αν χρειαστεί πιέζουμε και δεύτερη φορά)Εάν και πάλι συνεχίζουν τα προβλήματα καλούμε τεχνικό.

Προσοχή: όλα τα παραπάνω δεν αναιρούν την υποχρέωση σας για την ετήσια συντήρηση του λέβητα βάση νομοθεσίας.

4 σχόλια

Όταν γίνει διακοπή ρεύματος τί γίνεται ; κλείνει αυτόματα μονο του ; Και πες ότι λοιπο και σταμάτησα τι γίνεται; Το καλοκαίρι πού Δεν θα δουλευη, Καλό είναι να το κλείσω από κάτω που ειναι ο κεντρικός διακόπτης ;

Καλησπέρα σας,
μπορείτε να μας καλέσετε στο τηλέφωνο 2109902200 για νας ενημερώσουμε πλήρως.
Ευχαριστούμε πολύ, στην διάθεση σας!!!

Καλησπέρα σας,
Όταν δεν έχει ρεύμα ο λέβητας δεν λειτουργεί. Ενώ, όταν επανέλθει το ρεύμα θα ήταν καλό να κάνετε μια επανεκκίνηση το μηχάνημα.
Ευχαριστούμε! Στην διάθεση σας!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα
    Μετάβαση στο περιεχόμενο