GREEN POINT

green point logo demo1

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΕΒΗΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΕΒΗΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

1)Ο λέβητας Φυσικού Αερίου πρέπει να τροφοδοτείται με ηλεκτρικό ρεύμα

(σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ο λέβητας δεν μπορεί να λειτουργήσει)

2)Ο γενικός διακόπτης του λέβητα πρέπει να είναι στην ένδειξη Ι ή ON (Stand buy) ή σε μερικούς λέβητες στο σημάδι που είναι σαν νιφάδα χιονιού.

3)Στον πίνακα ελέγχου του λέβητα υπάρχει ένα μανόμετρο ( στρογγυλό σαν ρολόι ή ψηφιακό).

Αυτό δείχνει την πίεση του νερού στο κύκλωμά της θέρμανσης η οποία για να λειτουργήσει ο λέβητας πρέπει να βρίσκεται μεταξύ 1 και 1,5 bar. Όταν η προαναφερθείσα ένδειξη είναι κάτω από το 0,8 τότε ο λέβητας δεν μπορεί να δουλέψει.

Για να αυξήσουμε την πίεση (να πάμε την ένδειξη πάνω από 1 bar) ξεβιδώνουμε το βανάκι

( συνήθως στρόγγυλο μπλε ή μαύρου χρώματος ή μαγνητάκι) που βρίσκεται κάτω από τον λέβητα, το αφήνουμε ανοιχτό μέχρι η ένδειξη να φτάσει περίπου στο 1,5bar και μετά το ξαναβιδώνουµε (κλείνουμε) μέχρι να τερματίσει.

(Σε περίπτωση που υπάρχει διακοπή νερού η παραπάνω ενέργεια δεν είναι δυνατή)

4) Οι βάνες του Φυσικού Αερίου (κίτρινου χρώματος) όπως και οι βάνες της θέρμανσης και του ζεστού νερού χρήσης ( κόκκινου χρώματος) πρέπει να είναι ανοιχτές (ανοιχτή είναι μια βάνα όταν το χερούλι της έχει κατεύθυνση ίδια με αυτή του κορμού της)

5) Την θερμοκρασία χώρου για θέρμανση στο σπίτι την επιλέγουμε από τον θερμοστάτη χώρου ο οποίος είναι τοποθετημένος στο χώρο που θέλουμε να θερμάνουμε.

Για να έχουμε θέρμανση πρέπει :

α) να έχουμε το θερμοστάτη ανοικτό (αν υπάρχει αυτή η επιλογή μέσω διακόπτη)

β) να επιλέξουμε τέτοια θερμοκρασία έτσι ώστε αυτή που θα επιλέξουμε να είναι μεγαλύτερη από αυτή την οποία έχει ο χώρος την παρούσα στιγμή. Αν η θερμοκρασία χώρου είναι μεγαλύτερη από αυτή που θα επιλέξουμε µε το θερμοστάτη τότε δε θα έχουμε θέρμανση. Ο λέβητας λειτουργεί αυτόματα έτσι ώστε να διατηρεί στο χώρο τη θερμοκρασία που έχουμε επιλέξει με το θερμοστάτη.

6)Σε περίπτωση που κάποια σώματα δεν θερμαίνονται καθόλου ή θερμαίνεται μόνο ένα μέρος τους τότε πρέπει να γίνει εξαέρωση στα συγκεκριμένα σώματα.

7)Σε περίπτωση που ο λέβητας δεν λειτουργεί και δεν ισχύει κάτι από τα παραπάνω τότε πιέζουμε το reset που βρίσκεται στον πίνακα ελέγχου ή το θερμοστάτη του λέβητα και περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα

(αν χρειαστεί πιέζουμε και δεύτερη φορά). Εάν και πάλι συνεχίζουν τα προβλήματα καλούμε τεχνικό.

8)Στην περίπτωση του λεβητοστασίου και αφού ελέγξετε τον διακόπτη του ρεύματος, κατόπιν τραβήξτε ή πατήστε την ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα που συνήθως βρίσκεται έξω από το λεβητοστάσιο.

 

Προσοχή: όλα τα παραπάνω δεν αναιρούν την υποχρέωση σας για την ετήσια συντήρηση του λέβητα βάση νομοθεσίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα
    Μετάβαση στο περιεχόμενο